Ravioli cu ricotta

Printeaza

Ravioli cu ricotta din: ricotta, oua, ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua.

Ingrediente:Ravioli cu ricotta

Pentru umplutură:

  • 400 g ricotta
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 15 frunze de salvie proaspătă
  • 1 praf de nucşoară
  • sare
  • piper
  • 4 linguri parmezan ras

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, puneţi făina şi faceţi o adâncitură în mijloc, iar apoi spargeţi ouăle, săraţi-le şi bateţi-le cu furculiţa 2 min. încorporaţi puţină făină, ast­fel încât amestecul să devină consis­tent.

Frământaţi aluatul cu mâna, 10 minute, astfel încât să formaţi o sferă.

Acoperiţi-o şi lăsaţi aluatul astfel vreo 20 minute într-un castron, amestecaţi brânza scursă, salvia tocată mărunt, ouăle şi parmezanul. Săraţi, piperaţi, adău­gaţi puţină nucşoară şi amestecaţi.

Impărţiţi aluatul în patru şi întindeţi bucăţile pe o planşetă presărată cu făină. Decupaţi rondele cu diametrul de 8-10 cm. Puneţi o lingură de um­plutura în centrul fiecărei rondele, umeziţi marginile cu o pensulă şi îndoiţi-o în formă de semilună.

Apă­saţi marginile pentru a lipi aluatul. Lăsaţi ravioli într-o cratiţă mare, cu apă clocotită cu sare, circa 8 min, până ce marginile sunt fierte al dente. Scurgeţi ravioli, răsturnaţi-i pe un platou şi stropiţi cu puţin ulei.

Decoraţi ravioli cu busuioc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.