Ravioli cu ricotta si sos de rosii

Printeaza

Ravioli cu ricotta si sos de rosii din: rosii, unt, ceapa, usturoi, cimbru, sare, branza ricotta, parmezan, patrunjel, oua si faina.

Ingrediente:Ravioli cu ricotta si sos de rosii

 

Pentru sosul de rosii:

  • 5 rosii
  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceapa medie, cuburi
  • 1 lingura usturoi cuburi
  • 4 crengute de cimbru
  • sare

Pentru ravioli:

  • 1/2 cana branza Ricotta
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 2 linguri de patrunjel
  • 3 oua
  • 2 cani de faina
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Se taie rosiile in jumatati, orizontal. Puneţi-le într-o tigaie mare şi lasati-le sa fierba la foc mediu timp de 10 minute. Scoateţi rosiile din tigaie şi dupa ce s-au racit le dati la blender. Curăţaţi tigaia şi topiti untul la foc mediu.

Când untul este fierbinte, adăugaţi ceapa şi un vârf de cuţit de sare. Gatiti până când ceapa se rumeneste usor.

Adaugati usturoiul si mai gatiti un minut. Adăugaţi roşiile şi condimentati cu sare. Se lasa la fiert aproximativ 25-30 de minute. Într-un castron se amestecă Ricotta, parmezanul, pătrunjelul şi un ou.

Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă bine.

Intr-un alt castron se amestecă făină şi două ouă . Frământaţi aluatul. Împărţiţi aluatul în patru bucăţi egale.

Intindeti o bucată de aluat paste. Puneti cate o lingurita de amestec de brânză la distanta de aproximativ 1 cm. Bateti celalalt ou si cu o pensula ungeti liniile dintre amestecul de umplere. Intindeti o altă bucată de aluat si puneti-o peste cea cu umplutura

Apăsaţi între spatiile dintre umplutura şi încercaţi să eliminaţi orice bulă de aer. Se taie ravioli cu un cutter. Asiguraţi-vă că toate marginile sunt sigilate pe ravioli. Repetaţi cu celelalte 2 bucati de aluat ramas si amestecul de brânză.

Gatiti ravioli în apă sărată timp de 2 minute, cand vor incepe sa pluteasca. Adaugati cimbrul in sos. Scoateţi ravioli din apă şi adăugaţi-le la sos.

Se amestecă şi se fierbe timp de 1 minut.

Serviti ravioli cu sos şi presărati parmezan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.