Ratatouille

Printeaza

Ratatouille

Ingrediente:Ratatouille

  • 3 ardei roşii
  • ulei de măsline
  • 4 vinete
  • 5 cepe mijlocii
  • plante aromatice de Provence
  • 250 g piure de roşii
  • 100 g pastă de roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 130°C (treapta 4/5). Tăiaţi ardeii în două, pe lungime. Goliţi-i complet. Puneţi-i cu partea convexă în sus, într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Puneţi la cuptor timp de 2 ore-2 ore şi jumătate, până când pieliţa se desprinde.

Tăiaţi vinetele în cuburi cu latura de 2-3 cm şi puneţi-le să fiarbă la abur timp de 40-45 de minute. Bucăţelele sunt gata atunci când sunt foarte moi, aproape topite şi au prins o culoare maronie. Puneţi-le într-o strecurătoare mare şi lăsaţi să se scurgă cel puţin 2 ore.

In acest timp, decojiţi şi tocaţi ceapa. Căliţi-o la foc mic în trei linguri de ulei de măsline. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi câteva prafuri de plante aromatice de Provence.

Decojiţi cu grijă ardeii, cu vârful unui cuţit. Tăaţi pulpa în bucăţi mart şi daţi deoparte.

Intr-o cratiţă mare, puneţi vinetele scurse. Adăugaţi ceapa, ardeii, piureul de roşii şi pasta de roşii. Turnaţi 3 linguri de ulei de măsline. Potriviţi de sare şi piper. Amestecaţi până când totul se omogenizează. Reîncălziţi la foc mic sau la cuptorul cu microunde.

Serviţi preparatul cald, alături de carne sau de peşte, ori rece, ca aperitiv, cu un strop de ulei de măsline şi câteva frunze de busuioc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.