Ratatouille cu piept de pui

Printeaza

Ratatouille cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper, boia si rozmarin.

 

Ingrediente:

  • un kg piept de pui
  • 50 g unt
  • 4-5 dovlecei cu coaja verde
  • 400 g rosii cherry
  • 2 cepe albe sau 2 legaturi de ceapa verde
  • o legatura usturoi verde sau o capatana de usturoi
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei rosii
  • 30 ml ulei de porumb
  • sare grunjoasa
  • piper alb si negru boabe si macinat
  • o lingurita boia dulce
  • 1-2 crengute rozmarin proaspat

 

 

Mod de preparare:

Bucăţile de piept se curăţă şi se spală. Se şterg pe un prosop absorbant şi se ung cu untul moale.

Se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguţe de rozmarin şi se bagă la cuptor.

Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie feliuţe. Se pune uleiul de porumb într-o tigaie şi se căleşte pentru început ceapa.

Se adaugă usturoiul şi puţiriă apă călduţă.

Se pune ardeiul şi, la sfârşit, dovle­ceii tăiaţi rondele. Se călesc 30 de minute şi, după ce s-au rumenit, se adaugă roşiile tăiate jumătăţi.

La sfârşit, se condimentează şi se pun în tavă cu pieptul de pui. Se dau la cuptor 30 de minute.

Pieptul de pui se stropeşte cu sosul de legume. Ratatouille se serveşte cu rozmarin proaspăt.

 

Ratatouille cu piept de pui

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.