Ratatouille cu rozmarin si usturoi

Printeaza

Ratatouille cu rozmarin si usturoi din: vanata, sare, piper, ceapa, ardei gras rsou si galben, dovlecel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, rosii, bulion.

Ratatouille_cu_rozmarin_si_usturoi

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • sare, piper
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de rozmarin tocat
  •  6 linguri ulei de măsline
  •  500 g roşii
  •  2 linguri bulion

Mod de preparare:

Se spală vânătă, se curăţă şi se taie cuburi; acestea se sărează şi se lasă să stea 10 min. Apoi se scurge zeama lăsa­tă, iar cuburile se şterg cu prosop de hâr­tie. Ceapa se curăţă şi se taie rondele.

Ardeii se spală, se curăţă de cotoare, pieliţe şi seminţe. Pulpa se taie bucăţi. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie felii.

Se curăţă usturoiul şi se taie felii.

Se încinge uleiul într-o tigaie cu margine înaltă şi se prăjesc înăuntru legu­mele pregătite. După 5 min. se adaugă usturoiul şi rozmarinul.

Se decojesc roşiile şi se taie sferturi; se curăţă de seminţe. Pulpa se taie cuburi şi se amestecă în compoziţia de legume-de pe foc, împreună cu bulionul.

Se sărează şi se piperează după gust. Se acoperă şi se lasă să mai fiarbă timp de 15 min. Se ornează cu frunze de tarhon proaspăt.

Ratatouille cu rozmarin si usturoi

Ratatouille_cu_rozmarin_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.