Ratatouille cu branza de capra si busuioc

Printeaza

Ratatouille cu branza de capra si busuioc din: vinete, dovlecei, ardei graşi roşii si verde, ulei de măsline extra-virgin, ceapa, usturoi, roşii decojite, busuioc, brânză fermentată de capră, pâine toast, pesto de busuioc, ceapă verde.

Ingrediente:Rattatouille_cu_branza_de_capra_si_busuioc

  •  2 vinete
  •  3 dovlecei
  •  2 ardei graşi roşii
  •  1 ardei gras verde
  •  6 linguri ulei de măsline extra-virgin
  •  2 cepe tocate
  •  2 căţei de usturoi tocaţi
  •  400 g roşii decojite şi tăiate cuburi (conservă)
  •  1 mână busuioc tocat
  •  350 g brânză fermentată de capră, tăiată cuburi
  •  350 g pâine toast decojită
  •  1 lingură pesto de busuioc
  •  1 lingură pătrunjel tocat
  •  1 lingură busuioc tocat
  •  1 lingură ceapă verde tocată

Mod de preparare:

Se spală dovleceii şi vine­tele, se taie în două pe lung, apoi în felii groase de 2 cm. Se spală ardeii graşi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie bucăţi.

Se încing 5 linguri de ulei şi se prăjeşte ceapa la foc moale 8-10 min. Spre final ’fee adaugă şi usturoiul; se adaugă vinetele, dovleceii şi ardeiul gras şi se mai ames­tecă pe foc 10 min. Se adau­gă roşii, sare şi piper şi se acoperă vasul; se mai fierb sub capac 20 min. Se adaugă busuiocul şi se lasă să se ră­cească.

Se pasează pâinea cu pesto, verdeaţă, restul de ulei, sare şi piper, obţinându-se o compoziţie sfărâmicioasă, într-o formă de sufleu_se amestecă legumele cu brân­ză.

Se presară compoziţia de verdeaţă şi se coace timp de cca 25 min. în cuptorul în­cins la cca 180 °C.

Ratatouille cu branza de capra si busuioc

Rattatouille_cu_branza_de_capra_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.