Rata umpluta cu mar si cimbrisor

Printeaza

Rata umpluta cu mar si cimbrisor din: rata, mar, sare, piper, cimbrisor, unt, ulei, morcov, ceapa, cuisoare, dafin, patrunjel, usturoi, ardei iute.

Ingrediente:

  • 1 raţă
  • 1 mâr mai acrişor
  • sare
  • piper
  • cimbrişor
  • 3 linguri unt
  • ulei
  • l morcov
  • 1 ceapă
  • cuişoare
  • 1 foaie dafin
  • pătrunjel verde
  • 1 căţel usturoi
  • 1 ardei roşu iute

Mod de preparare:

Raţa, spălată şi curăţată, se umple cu un amestec de măr, curăţat şi tăiat felii subţiri, sare, piper, cimbrişor şi pătrunjel. Se coase şi se unge cu ulei.

Se introduce la cuptor, într-o tavă tapetată cu unt. Tava se acoperă cu staniol şi se lasă la cuptor, aproximativ o jumătate de oră. Se taie felii subţiri, ceapa, morcovul, usturoiul şi ardeiul iute.

Se călesc împreună cu o foaie de dafin şi cuişoare, în unt. Se îndepărtează staniolul şi se adaugă ceapa şi restul de ingrediente călite. Se sărează, se piperează, se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă aproximativ o oră.

Se serveşte cu sosul ei, caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.