Rata umpluta cu ciuperci si ceapa

Printeaza

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa din: raţă, măruntaie (inimă, ficat, pipotă), ciuperci, ulei, chifla, oua, ceapa, sare, piper.

Rata_umpluta_cu_ciuperci_si_ceapa

Ingrediente:

  • 1 raţă
  • măruntaie (inimă, ficat, pipotă)
  • 1 conservă ciuperci
  • ulei
  • 1 chiflă
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. Căleşti ceapa în puţin ulei. După ce se răcesc mă­runtaiele, le dai prin maşina de to­cat. înmoi chifla în apă şi o scurgi bine.

Adaugi ciupercile pe care le-ai scurs în prealabil şi le-ai tăiat bucăţi, ceapa călită, chifla şi ouăle. Potriveşti de sare şi piper. Umpli raţa cu acest amestec şi, eventual, îi fogi cu sfoară picioare­le.

Incingi cuptorul. Torni puţină apă într-o tavă şi aşezi raţa în ea. Laşi la cuptor până intră furculiţa uşor în carne. Stropeşti, din când în când, raţa cu sosul format în tavă.

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa

Rata_umpluta_cu_ciuperci_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.