Rata in sos aromat

Printeaza

O reteta de rata in sos aromat din: rata, vin rosu, caise confiate, bacon, scortisoara, cuisoare, coniac, unt, rozmarin, cimbrisor, sare si piper.

Ingrediente:Rata in sos aromat

  • 1 raţă
  • 100 ml vin roşu
  • 100 g caise confiate
  • 150 g bacon
  • 1 baton de scorţişoară
  • 2 cuişoare
  • 50 ml coniac
  • 100 g unt
  • 2 crenguţe cu rozmarin
  • 1 crenguţă cu cimbrişor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, pune vinul cu batonul de scorţişoară, cuişoa- rele şi caisele confiate. Lasă la rece 30 de minute. Spală raţa, tamponeaz-o cu un şervet curat şi îndepărtează aripile şi spatele, astfel încât sâ rămână doar pieptul şi pulpe­le. Condimentează cu sare şi piper şi prinde pulpele la spate cu aţă de bucătărie.

Intr-o tavă unsă cu unt, aşază raţa pe crenguţele de rozma­rin şi cimbrişor. Stropeşte cu vin şi lasă la cuptor, la foc mode­rat, aproximativ două ore.

Din când în când, stropeşte cu sosul din tavă. Dacă scade prea mult, toarnă puţină apă. Cu zece minute înainte de a opri focul, împachetează raţa in fâşii de bacon şi stropeşte cu coniac. Serveşte alături de ca­ise confiate. E foarte bună ală­turi de morcovi mici traşi în unt.

Rata in sos aromat

Rata in sos aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.