Rata cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de rata cu portocale din: unt, rata, portocale, fresh de portocale, zahar, otet balsamic, suc de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Rata cu portocale

  • 100 g unt
  • 1 rata de 3 kg
  • 4 portocale
  • 2 pahare de fresh de portocale
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală raţa şi se fierbe timp de 2 ore, fără a se desprinde carnea de pe os. Se scurge de apă, se condimentează cu sare şi piper şi se aşazăîntr-o tavă cu ulei.

Se adaugă 500 ml de supă şi se dă tava la cuptor pentru 30 de minute.

Se întoarce raţa şi se adaugă felii de portocală alături. Se stropeşte cu suc de portocale. Se dă din nou la cuptor pentru încă 30 de minute, acoperindu-se cu folie de aluminiu.

Separat se prepară sosul.

Se încinge untul şi se stinge cu oţet balsamic. Se adaugă zahărul şi sucul de portocale. Se amestecăîn continuu până când se îngroaşă. Se toarnă fierbinte peste friptură.

Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rata cu portocale
  • rata cu portocale jamie oliver

1 comentariu

  1. “Que coño es” “fresh de portocale”?
    Io is un pic mai “romanca” si nu inteleg!
    Chiar nu mai exista cuvinte adecvate in roama?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.