Rata Pekin

Printeaza

Rata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia.

Ingrediente:Rata_Pekin

  • 1 rata de 2 kg
  • 2 l apa
  • sare
  • ulei de orez

Bait:

  • 150 ml otet
  • 5 linguri de miere
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita ghimbir, tocat.
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Curatam rata foarte bine de eventualele pene aflate ramase sub piele. Punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, adaugam rata in oala si lasam la oparit timp de 5-7 minute.

Rata trebuie sa fie complet acoperita de apa fierbinte. O scoatem apoi din oala, o scurgem de apa si o lasam la uscat pana a doua zi.

O punem apoi intr-un lighean, la bait. Amestecam amidonul cu mierea intr-un bol cu otetul, ghimbirul ras si cu sosul de soia. Ungem bine rata cu acest amestec.

Turnam restul de marinata in interiorul ratei. Lasam 6 ore la frigider sau in alt loc racoros (beci sau pivnita).

Incingem cuptorul la 200° C si ungem o tava cu ulei. Asezam rata cu pieptul in jos, stropim cu ulei si apa si dam la cuptor pentru 30 minute.

Dupa aceea o intoarcem cu pieptul in sus si o mai lasam 45 de minute. La final, o mai intoarcem pentru inca 30 de minute cu pieptul in jos pana ce capata o culoare maronie.

Din cand in cand, se mai completeaza apa din tava pentru a se pastra umezeala.

Rata Pekin

Rata Pekin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.