Raţă pe varză, la cuptor

Printeaza

Se spală  1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se unge cu ulei de măsline și se freacă cu  sare de mare grunjoasă și piper negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și se bagă la cuptor la 180 ºC.

După 30 min., se scurge grăsimea care s-a strâns în vas într-o crăticioară și se repetă acest lucru peste încă 30 min. Între timp, se toacă mărunt 1 varză murată și se clătește într-un vas cu apă rece o dată sau de două ori, în funcție de cât de sărată a fost varza. Se stoarce foarte bine de apă și se pune la călit într-o cratiță pe foc mediu, cu un pic de  ulei de măsline, aproximativ 20-30 min.

După ce rata a stat la cuptor 1 oră, se scoate și în același vas se întinde varza călită și deasupra se așază rața. Se mai adaugă 2-3 frunze de dafin, boabe de piper negru, cimbru și cu lingura se presară uniform jumătate din grăsimea lichidă colectată anterior. Se pun pe varză câteva felii de roșie tăiate subțiri și se bagă la cuptor, tot la 180 ºC, până când rața va avea culoarea roșcat-maronie. Se servește cu garnitură de mămăliguță.

Cu cât varza a fost mai bine stoarsă, cu atât va fi mai uscată sau rumenită. Dacă rata este de casă, nu se va strânge foarte multă grăsime și atunci o puteți adăuga toată.

Raţă pe varză, la cuptor

Rata_pe_varza_la_cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rata pe varza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.