Rata la cuptor cu cartofi

Printeaza

Rata la cuptor cu cartofi din: rata, sos de soia, suc de portocale, cartofi, miere, seminte de susan, sare, piper.

Ingrediente: Rata la cuptor cu cartofi

  • 1 rata
  • 4 linguri sos de soia
  • 150ml suc de portocale
  • 3 cartofi, cuburi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita seminte de susan
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C.

Asezati rata intr-o tava de copt si intepati bine cu o furculita. Amestecati sosul de soia si sucul de lamaie si turnati peste rata. Dati la cuptor 20 de minute.

Puneti cartofii intr-un bol si adaugati mierea, apoi amestecati bine. Scoateti rata din tava si adaugati cartofii, apoi asezati rata deasupra.

Dati la cuptor pentru 35 de minute. Intoarceti cartofii si asezati rata la loc. apoi dati la cuptor inca 30 de minute. Cu o spumiera indepartati grasimea in exces.

Presarati peste cartofi semintele de susan si asezati rata deasupra, apoi mai gatiti 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.