Rata inabusita in bere

Printeaza

Rata inabusita in bere din: rata, bere, sare, vin, bicarbonat, ghimbir, piper.

Ingrediente:Rata inabusita in bere

  • 1 raţă de aproximativ 2 kg
  • 1 sticlă de bere
  • 3 linguriţe sare
  • 2 linguri vin
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 lingură rădăcină ghimbir
  • un praf de piper

 

Mod de preparare:

Raţa, curăţată şi spălată bine, se pune într-o oală pe foc, cu apă cât s-o acopere. Se lasă să dea în clocot, spumându-se de câte ori este nevoie, adăugându-se anterior sare, vin, ghimbir şi piper.

După aproximativ o oră, se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi potrivite şi se pune într-o altă oală.

Zeama rămasă se strecoară şi se toarnă peste raţă, având grijă să nu se depăşească o treime din nivel. Se adaugă berea şi bicarbonatul.

Se înmoaie o coală de sugativă în apă şi se acoperă oala cu ea. Se fierbe la abur, la foc mare, o oră şi jumătate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.