Raţă do piaza

Printeaza

O reteta de rata do piaza din: ceapa, piept de rata, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon, scortisoara, cuisoare, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, sare, garam masala, coriandru, castraveti si ceapa rosie.

Ingrediente:Raţă do piaza

  • 500 g ceapă
  • 700 g piept de raţă
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 frunze de dafin, fărâmiţate
  • 2 teci de cardamon verde, crăpate la un capăt
  • 3 cm dintr-un baton de scorţişoară, rupt în două
  • 4 cuişoare
  • 1/2-1 linguriţă praf de chilii
  • 2 linguriţe coriandru măcinat
  • 1 linguriţă cumin măcinat
  • 2 linguriţe piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe piure de ghimbir sau ghimbir ras
  • 1 linguriţă boia
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 125 g roşii cubuleţe, din conservă
  • sare
  • 1/2 linguriţă garam maşala
  • 2 linguri coriandru proaspăt, tocat

ornare:

  • coriandru proaspăt tocat
  • rondele de castraveţi
  • ceapă roşie

 

Mod de preparare:

Se curăţă jumătate din cantitatea de ceapă, apoi se taie bucăţi mari şi se pune într-o cratiţă mare împreună cu 250 ml apă. Se dă într-un clocot, apoi se reduce flacăra, se acoperă şi se lasă astfel 10 minute. Se face apoi un piure din ceapă, folosind un blender sau un mixer Se lasă deoparte.

Intre timp, se toacă mărunt restul de ceapă. Se scoate pielea şi grăsimea de pe piepţii de raţă. Carnea se taie în cubuleţe de 2,5 cm. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă cu fund gros, la flacără potrivită şi se rumenesc cubuleţele de piept de raţă 4 minute. Se scot cu o spumieră şi se pun deoparte.

Se ia cratiţa de pe foc, astfel încât uleiul să se răcească puţin. Se adaugă frunzele de dafin, scorţişoara, cardamonul şi cuişoarele şi se lasă să sfârâie 15-20 de secunde. Se pune cratiţa din nou pe foc, se adaugă ceapa tocată şi se prăjeşte, amestecând frecvent, timp de 8 minute sau până când a devenit uşor maro­nie şi s-a înmuiat.

Se adaugă praful de chilii, coriandrul, cuminul, ustu­roiul, boiaua şi curcuma şi se rumenesc I minut. Se adaugă piureul de ceapă, se măreşte flacăra uşor şi se fierbe 5 minute, amestecând mereu. Se adaugă roşiile cu sucul lor şi se continuă fierberea la foc mic 5 minute. Se repune raţa rumenită în cratiţă şi se adaugă 175 ml apă.

Se acoperă şi se lasă să dea în clocot. Se reduce flacăra şi se fierbe înăbuşit 30 de minute, verifi­când ocazional şi adăugând apă dacă este nevoie. Se adaugă sare după gust, se acoperă şi se continuă fierberea 20-25 de minute, amestecând ocazional, până când raţa devine moale şi a absorbit toate aromele sosului. Se măreşte flacăra uşor şi se lasă să fiarbă descoperit 3 minute, amestecând frecvent pe măsură ce sosul se îngroaşă.

Se adaugă garam maşala şi coriandrul tocat, se mai fierbe I minut, apoi se serveşte ornat cu coriandru şi rondele de castravete şi ceapă.

Raţă do piaza

Raţă do piaza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.