Rata cu vin si masline

Printeaza

Rata cu vin si masline din: rata, ceapa, untdelemn, faina, vin alb, dafin, piper, lamaie, suc de rosii, masline.

Ingrediente:Rata cu vin si masline

  • o raţă
  • 2 cepe
  • 4 linguri untdelemn
  • o jutmătate linguriţă făină
  • o jumătate pahar vin alb
  • o foaie dafin
  • 3-4 boabe de piper
  • 2-3 felii de lămâie fără.coajă
  • o jumătate pahar suc de roşii
  • 10-15 măsline

 

Mod de preparare:

Se taie carnea felii şi se înăbuşă separat.

Se înmoie ceapa solzişori cu untdelemn, pe foc mic. Se toarnă ceapa peste came, se toarnă apă, suc de roşii şi se lasă să fiarbă descoperit.

Când carnea aproape a fiert, se pun măslinele, vinul şi lămâia. Se mai fierb împreună fiară să scadă prea tare. Se serveşte rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.