Rata cu struguri si lichior

Printeaza

Rata cu struguri si lichior din: carne de raţă, unt, coniac, lichior, orez, struguri albi, sare.

Ingrediente:Rata cu struguri si lichior

  • câteva bucăţi carne de raţă
  • 150 g unt
  • 50 ml coniac
  • 50 ml lichior
  • 200 g orez
  • 1 kg struguri albi
  • sare

Mod de preparare:

Căleşti carnea în 75 g unt şi laşi să fiarbă înăbuşit, apoi adaugi lichio­rul şi puţină supă sau apă şi potriveşti de sare.

Laşi pe foc 20 de minute, apoi adaugi boabele de struguri şi mai laşi 5 minute.

Căleşti orezul în 75 g unt, stingi cu supă şi îl dai la cuptor.

Când serveşti raţa, pui în farfurie o bucată de came, struguri, sos şi alături o garnitură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.