Rata cu sos de mere

Printeaza

Rata cu sos de mere din: rata, mere, rosii, busuioc, sare, zahar, ulei, piper.

Ingrediente:Rata cu sos de mere

  • 1 raţă
  • 1 kg mere
  • 500 g roşii
  • busuioc
  • sare
  • zahăr
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi raţa, goliţi-o, spălaţi-o şi porţionaţi-o. Prăjiţi bucăţile de carne într-o tigaie cu o ceaşcă cu ulei. Rumeniţi pe toate părţile, lăsaţi la cald.

Curăţaţi merele, tăiaţi-le felii subţiri, asezaţi-le în tava de friptură cu felii de roşii, uleiul scurs de arsură, sare, zahăr, piper boabe.

Lăsaţi tava în cuptor, la foc viu 15 min, amestecaţi cu lingura de lemn, adăugaţi apă sau supă şi lăsaţi să fiarbă în continuare pana cand s-a omogenizat, puneţi în sos bucăţile de carne şi busuiocul.

Lăsaţi să fiarbă împreună până când carnea e bine pătrunsă. Serviţi totul fierbinte, cu pâine proaspătă si vin alb sec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.