Rata crocanta cu castraveti murati

Printeaza

Rata crocanta cu castraveti murati din: pulpe de rata, ghimbir, ardei iute, sos de soia, zahar, anason, scortisoara, ulei, castraveti, usturoi, ardei iute, otet, ceapa verde, sos de soia, amidon.

Ingrediente:Rata crocanta cu castraveti murati

  • 2 kg pulpe de raţă
  • 30 g ghimbir proaspăt
  • 1 ardei iute
  • 40 ml sos de soia dark
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 bucăţi de anason stelat
  • 1 băţ de scorţişoară sare după gust
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Pentru salata de castraveţi muraţi:

  • 4 castraveţi drepţi, tari
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 ardei iute roşu
  • 30 g ghimbir proaspăt
  • 200 g zahăr
  • 120 ml oţet de mere
  • 100 ml ulei
  • 10 g piper amestec

Pentru sos:

  • 2 căţei de usturoi
  • 10 g ghimbir proaspăt
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură de ulei
  • 5 g piper amestec
  • 25 ml sos de soia
  • 50 g zahăr
  • 25 ml oţet de mere
  • 1 lingură de amidon din porumb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pulpele, îndepărtând şi grăsimea, apoi aşezaţi-le într-o tigaie. Adăugaţi zahărul, sosul de soia, sarea şi condimentele – ardeiul iute, anasonul stelat, ghimbirul tocat şi scorţişoara – care trebuie să fie legate într-un tifon. Turnaţi suficientă apă pentru a acoperi carnea şi lăsaţi la fiert timp de aproximativ trei ore.

Clătiţi castraveţii şi lăsaţi-i necurăţaţi. Crestaţi pe lungime – o jumătate să fie cu linii în unghi de 30°, iar pe cealaltă să fie perpendiculare. Aveţi grijă ca tăieturile de pe cele două părţi să nu se atingă. Apoi puneţi castraveţii într-un bol.

Pentru a-i mura, dizolvaţi zahărul în oţet, la foc mic, după care turnaţi acest lichid peste castraveţi. Adăugaţi piperul şi ghimbirul tăiat mărunt, apoi usturoiul şi ardeii. încălziţi uleiul şi turnaţi-l peste salată. Lăsaţi la frigider cel puţin două ore.

Imediat ce sunt gata, lăsaţi pulpele să se răcească şi scoateţi oasele, având grijă să nu rupeţi carnea. Apoi prăjiţi-le în baie de ulei fierbinte pe rând, până când devin crocante. Luaţi-le de pe foc şi aşezaţi-le pe un grilaj pentru a se scurge uleiul.

Pentru sos, tocaţi mărunt ardeiul iute, ghimbirul şi usturoiul şi prăjiţi-le în uleiul fierbinte. Adăugaţi amestecul de piper zdrobit, zahărul, oţetul şi sosul de soia. Puneţi amidonul, dizolvat în prealabil în puţină apă rece, şi, imediat ce sosul s-a îngroşat, adăugaţi ceapa verde tăiată mărunt. îndepărtaţi sosul de pe foc. Aşezaţi carnea pe farfurie, turnaţi sosul deasupra şi serviţi cu castraveţii muraţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.