Raţă cu ciuperci – usor de preparat

Printeaza

Raţă cu ciuperci din: rata, ulei, usturoi, cimbru, foi de dafin, vin alb, sare, piper, ciuperci, unt, smantana, rosii, mere.

 

Ingrediente:Raţă cu ciuperci

  • 1 raţă
  • 4 linguri ulei
  • usturoi
  • cimbru
  • foi de dafin
  • vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1 cutie de ciuperci conservate sau 1/4 kg ciuperci proaspete
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de smântână

Ingrediente garnitura:

  • 8 roşii sau 8 mere
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Raţa se prăjeşţe bine, pe toate părţile, într-o cratiţă cu ulei încins, se adaugă mirodeniile, sarea, piperul, vinul şi 1/2 ceaşcă de apă.

Se acoperă şi se fierbe înăbuşit 1-2 ore, turnând din când în când câte puţin amestec de vin cu apă.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, se adaugă ciupercile (cele proaspete se curăţă şi se fierb pe jumătate cu apă şi zeamă de lămâie, cele din conservă, doar se storc foarte bine).

In acest timp se pun într-un vas termorezistent roşiile sau merele cu unt şi mirodeniile, după gust şi se coc.

Se scot şi se pune în mijloc raţa cu ciupercile.

Deasupra se toarnă sosul de la friptură şi de la roşii.

Pofta buna!


 

 

Rata cu pere

Rata cu pere

Rata cu pere din: rata, vin, migdale, sare, ulei, pere, piper, salvie. Ingrediente: 2 linguri de migdale 1 raţă de aproximativ 2 kg sare 2 linguri cu ulei de măsline 400 ml vin alb sec 4 pere mici 2 roşii 250 ml supă de pasăre 3-4 căţei de usturoi piper proaspăt măcinat 2 linguri cu […]

Rata cu piure de telina

Rata cu piure de telina

Rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper.   Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20 ml miere 50 ml smântână […]

 

Rata cu legume la cuptor

Rata cu legume la cuptor

Rata cu legume la cuptor din: piept de rata, ardei, arpagic, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, cartofi, sare, piper, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 500 g piept de rata 1 ardei arpagic 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi 5-6 catei de usturoi sare piper unt rom cimbru ulei de masline otet de vin   Mod de preparare: […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.