Rata in aspic cu masline

Printeaza

Rata in aspic cu masline din: rata, oua, frisca, mujdei, ficat, sunca, masline, aspic.

Ingrediente:Rata in aspic cu masline

  • 1 raţă
  • tocătură din carne de porc
  • ouă
  • frişcă
  • mujdei
  • ficat
  • şuncă
  • măsline
  • aspic

 

Mod de preparare:

Pregătiţi obişnuit o raţă mare şi grasă ca pentru orice friptură.

Umpleţi apoi raţa cu tocătură fină din: 250 g carne de porc, 250 g carne de raţă, sare, piper, cimbru, combinate cu 1 ou crud, cu 80 g frişcă ori cu smântână şi puţin mujdei.

Adăugaţi de asemenea 150 g ficat sotat, 100 g şuncă, 80 g măsline fără sâmburi. Umpleţi raţa, puneţi-o într-un şervet de bumbac nou, legaţi-o la capete şi de 2 ori peste corp.

Puneţi-o la fiert pentru o oră şi jumătate, pe foc domol.

Separat, pregătiţi aspic din 10 foi de gelatină care au fost dezlegate în apă rece. Scoateţi raţa, puneţi-o pe platou, acoperiţi-o cu aspic şi serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.