Rata aromata cu sos de portocale

Printeaza

Rata aromata cu sos de portocalePrăjeşti raţele frumos şi le laşi apoi să se mai prăjească scurt timp cu un sos de portocale, în care ai adăugat şi grăsimea de la pasăre. Sosul se prepară în timp ce prăjeşti o ceapă şi câteva rădăcini de pătrunjel cu 125 g unt, apoi adaugi atâta faină cât poate primi untul.

Astfel laşi să se mai rumenească niţel şi fierbi din aceasta cu zeamă de carne, un sos gus­tos. După ce a fiert un ceas, scoţând de pe el spuma şi grăsimea, îl strecori, îl laşi să scadă împreună cu coaja fină ţăiată a unei porto­cale, niţică sare şi un pahar de vin alb, întărindu-l cu zeamă de lămâie şi de portocale.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.