Rasol inabusit

Printeaza

Rasol inabusit din: rasol de vita, ceapa, usturoi, patrunjel, lamaie, slanina, smantana, faina, sare, piper.

Ingrediente:Rasol inabusit

  • 800 g rasol
  • 2 cepe roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g slănină afumată
  • 1 l supă de oa­se
  • 100 ml smântână dulce
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă piper boabe

 

Mod de preparare:

Rasolul se spală foarte bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert in supa de oase. Se adaugă ceapa, usturoiul, piperul boabe şi se fierbe supa la foc domol.

Intre timp, slănina se taie cuburi mici, care se topesc, apoi se presară făina, usturoiul rămas, pătrunjelul tocat mărunt şi zeama de lămâie.

Se adaugă 200 ml de supă, se adaugă rasolul tăiat fâşii şi se înăbuşă sub capac, amestecând mereu. La sfâr­şit, se adaugă smântână, sare şi piper după gust şi se mai lasă la fiert 10 minute.

Mâncarea se garniseşte cu orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.