Rasol de vitel cu sos de hrean

Printeaza

Rasol de vitel cu sos de hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, sare, zahar, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper.

Ingrediente:Rasol de vitel cu sos de hrean

  • 1 rasol de viţel (2-3 kg)
  • 4-6 bucăţi de hrean
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 lingură de saree
  • 1 lingură de zahăr

Petru supă:

  • 4-6 morcovi mijlocii
  • 2 cartofi
  • 1 telină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstărnac
  • 10-12 boabe piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi rasolul de oasele mici, spălaţi cu atenţine, puneţi carnea la fiert cu apă cât s-o acopere. Lucraţi cu un vas mare de 8-101. Folosiţi vase emailate sau inox. Când s.upa dă în clocot, faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 1-2 min, aruncaţi apa şi spălaţi vasul şi carnea.

Umjpleţi vasul cu 4-51 de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, fără să acoperiţi,
2 ore. Săraţi uşor, puneţi piperul. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi să fiarbă întregi împreună cu rasolul. Săraţi, continuaţi fierberea.

Curăţaţi hreanul, treceţi fiecare rădăcină pe răzătoarea mică, strângeţi în castron adânc. Săraţi şi îndulciţi cu o lingură plină de zahăr, omogenizaţi, adăugaţi smântână, frecaţi energic folosind lingura de lemn. Puneţi crema obţinută la rece pentru 2-3 ore.

Scoateţi carnea, porţionaţi, serviţi cu cremă de hrean şi legume fierte, lângă pâine de casă şi vin alb sec. ,

Serviţi supa de came cu său fără paste făinoase, decorată cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.