Rasol de vita si legume – Reteta usor de preparat

Printeaza

Rasol de vita si legume din: rasol de vita, zarzavat de supa, ceapa, piper, cuisoare si dafin.

 

Rasol_de_vita_si_legume

 

Ingrediente:

  • 800 g rasol de vită
  • 250 g zarzavat de supă (rădăcină de pătrunjel, rădăcină de păstârnac, morcovi, rădăcină de ţelină)
  • 1 ceapă
  • 10 boabe de piper
  • 5 cuişoare
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se spală carnea sub jet de apă rece. Se curăţă zarzavatul de supă şi se taie bucăţi.

Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când clocoteşte apa, se aşază înăuntru carnea.

Se îndepărtează eventualul exces de apă (apa trebuie numai să acopere puţin carnea).

Apoi se reduce focul. Se lasă să fiarbă carnea la foc moale 2-3 ore.

După 2 ore de fierbere se adaugă în oală legumele, ceapa tăiată în două şi prăjită puţin şi mirodeniile.

La final, carnea fiartă se taie în 4-6 felii şi se repartizează pe farfurii adânci. Deasupra se toarnă supa.

 

Rasol de vita si legume

Rasol_de_vita_si_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rasol de vita cu mustar

Rasol de vita cu mustar

Rasol de vita cu mustar din: carne, sare, untura, ulei, ceapa, faina, mustar, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne pentru rasol sare 2 linguri untură ulei pentru prăjit 2 cepe roşii 400 ml ulei 3 linguri făină piper 4 linguriţe muştar   Mod de preparare: Carnea se taie felii, care se presară cu puţin piper, se ung […]

Rasol de vita cu sos de usturoi

Rasol de vita cu sos de usturoi

Rasol de vita cu sos de usturoi din: carne de vacă, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosie, sare, cartofi, făină, lapte, supă de rasol, usturoi.   Ingrediente: 400 g carne de vacă 2 morcovi 2 bucăţi de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe 1/2 ardei gras 1/2 roşie sare Pentru garnitura de cartofi natur: 200 g cartofi sare […]

Rasol de vita cu sos de mere

Rasol de vita cu sos de mere

Rasol de vita cu sos de mere din: rasol de vita, mere, hrean, zahar praf, otet, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati rasol de vita 5 mere 1 lingura hrean ras 2 linguri zahar praf sau miere 2 linguri otet sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi rasolul în apă cu sare, eliminând spuma ori de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.