Rasol de pulpa de miel

Printeaza

Rasol de pulpa de miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, piper, dafin, otet, patrunjel, sare.

Ingrediente:Rasol de pulpa de miel

  • 1 kg carne de miel (pulpă)
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 2-3 linguri oţet
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea curăţată se spală bine şi se taie în bucăţi mai mari (2-3 bucăţi).

Intr-o oală de 3 I se pun la fiert carnea, ceapa tăiată în două, rădăcina de pătrunjel, mirodeniile, oţetul şi sarea, apoi se completează cu apă, cât să acopere bine carnea, şi se pune la foc. Pe parcurs, se mai poate completa apa în care fierbe, dacă scade prea mult lichidul.

Separat, pătrunjelul verde este tocat mărunt şi eventual prăjit într-o lingură de ulei. Carnea se serveşte caldă, scoasă direct din zeama în care a fiert şi cu pătrunjel crud sau prăjit deasupra. Tradiţional, rasolul se serveşte cu hrean

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.