Rasol de pulpa de miel
PrinteazaRasol de pulpa de miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, piper, dafin, otet, patrunjel, sare.
- 1 kg carne de miel (pulpă)
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- piper boabe
- foi de dafin
- 2-3 linguri oţet
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Carnea curăţată se spală bine şi se taie în bucăţi mai mari (2-3 bucăţi).
Intr-o oală de 3 I se pun la fiert carnea, ceapa tăiată în două, rădăcina de pătrunjel, mirodeniile, oţetul şi sarea, apoi se completează cu apă, cât să acopere bine carnea, şi se pune la foc. Pe parcurs, se mai poate completa apa în care fierbe, dacă scade prea mult lichidul.
Separat, pătrunjelul verde este tocat mărunt şi eventual prăjit într-o lingură de ulei. Carnea se serveşte caldă, scoasă direct din zeama în care a fiert şi cu pătrunjel crud sau prăjit deasupra. Tradiţional, rasolul se serveşte cu hrean
Pofta buna!