Rasol de macrou cu sos de hrean

Printeaza

Rasol de macrou cu sos de hrean din: macrou, condimente pentru peste, dafin, piper, lamaie, iaurt, hrean, miere, patrunjel.

Ingrediente:Rasol de macrou cu sos de hrean

  • 1 kg macrou (congelat sau proaspăt)
  • 1 lingură condimente pentru peşte
  • 1 foaie de dafin
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 lămâie
  • 150 g iaurt
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 linguriţă miere
  • sare
  • câteva frunze de pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Se curăţă macroul, se spală şi se porţionează. într-un vas se fierbe apa cu sare, foi de dafin, condimentele pentru peşte şi boabele de piper. Când fierbe apa, se pun bucăţile de macrou şi se fierb 10-15 min., la foc mijlociu. Se scot bucăţelele de peşte, se lasă să se scurgă şi se aşază pe un platou.

Se rade coaja de la jumătate de lămâie; se curăţă şi se rade fin hreanul. Se presară deasupra puţină sare, se adaugă mierea şi zeama de la jumătate de lămâie. Cu restul de zeamă se stropeşte peştele, într-un castron se amestecă iaurtul cu hreanul şi mierea.

Se serveşte peştele împreună cu sosul de iaurt şi se presară puţin pătrunjel verde tocat fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.