Rasol cu sos de hrean

Printeaza

Rasol cu sos de hrean din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunjel, ceapa, unt, faina, smantana, mar, hrean.

Ingrediente:Rasol_cu_sos_de_hrean

  • sare
  • 800 g rasol
  • 2 morcovi mari
  • 1 praz
  • 175 g ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 40 g unt
  • 3 linguri de făină
  • 250 ml supă de carne
  • 3 linguri de smântână pentru gătit
  • 1/2 de lingură de hrean proaspăt ras
  • 1 măr mic

 

Mod de preparare:

Se fierb 2 l de apă cu o linguriţă de sare. In această apă se clocoteşte la foc mic carnea timp de 2 ore. In ultimele 30 de minute se adaugă legumele de supă, care se curăţă, se spală si se taie marunt.

Pentru sos se face un rântaş din unt, făină şi 250 ml de supă de carne fierbinte. Se sărează, se înglobează smântână şi hreanul şi se lasă să clocotească la foc mic 10 minute.

Mărul se cojeşte, se îndepărtează sâmburii şi se taie felii. Carnea se scurge şi se taie felii subţiri. Se picură puţin sos pe feliile de carne, care apoi se rulează şi se prind cu scobitori.

Se ornează cu măr şi se servesc.

Rasol cu sos de hrean

Rasol_cu_sos_de_hrean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.