Rasol cu sos cu rozmarin

Printeaza

Rasol cu sos cu rozmarin din: antricot, ceapa, morcov, pastarnac, telina, piper, sare, rozmarin, usturoi, sos.

Ingrediente:Rasol cu sos Robert

  • 1 kg antricot
  • 1 ceapă roşie
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 100 g ţelină
  • 1 linguriţă piper boabe
  • sare
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 1 căţel de usturoi
  • 400 ml sos

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe, se spală cu apă rece, apoi se pune la fiert într-o oală, în apă rece. Se pune sare după gust.

Când dă în clocot, se îndepărtează spuma, se adau­gă zarzavatul curăţat, usturoiul, piperul şi rozmarinul. Se acoperă oala şi se fierbe la foc domol.

Când este fiartă, carnea se scoate din supă, se lasă să se răcească puţin şi se taie felii. Supa se strecoara, zarzavaturile se pasirează şi se omogenizează cu 200 ml de supă.

Feliile de carne se introduc în sosul obţinut şi se lasă pe foc să mai dea câteva clocote. Rasolul se garniseşte cu orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.