Randunici de mare cu alge si curmale

Printeaza

Randunici de mare cu alge si curmale din: rândunici de mare roşii, ceapa, ulei de măsline, unt, seminţe de coconar, pulpă de curmale, apa, lămâie, vin grecesc cu răşină, pătrunjel, alge comestibile, sare, piper.

Ingrediente:Randunici de mare cu alge si curmale

  • 4 rândunici de mare roşii
  • 1 ceapă mare
  • 100 ml ulei de măsline
  • unt cât 2 nuci
  • 1 lingură de seminţe de coconar
  • 1 lingură de pulpă de curmale
  • 1/2 pahar de apă
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură de vin grecesc cu răşină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 150 g alge comestibile
  • sare
  • piper pisat

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă, să golesc şi se spală rândunicile de mare. Se taie subţire ceapa şi se rumeneşte în uleiul şi untul pus la încălzit într-o tigaie mare.

Se adaugă seminţele de coconar şi pulpa de curmale, puţină sare şi piper pisat, se amestecă şi se pune peştele în tigaie.

Se adaugă atunci jumătatea de pahar de apă, uşor acidulată cu câteva pică­turi de lămâie şi se lasă la foc cam 10 minute, întorcând peştele.

Se toacă pătrunjelul şi, exact înainte de a stinge focul, se aromatizează preparatul adăugându-se vinul, pătrunjelul şi algele. Se serveşte imediat, cu o garnitură de linte roz.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.