Raita de castraveti

Printeaza

Raita de castraveti

Amatorii de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene.

Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral, aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi şi cu coajă, pentru a obţine un verde mai intens.

Castraveţii trebuie tăiaţi în felii subţiri sau daţi pe râzătoare, după care se pun în iaurt, cu puţin coriandru sau mentă proaspătă. Dacă se serveşte drept garnitură la o mâncare foarte iute, raita nu se condimentează.

 

Totuşi unii bucătari preferă sa o aromatizeze cu ardei roşii iuţi cayenne şi cu garam maşala, un amestec de condimente, în care se regăsesc chimenul indian, cuişoarele şi scorţişoara.

Ca şi tzatziki-ul grecesc, raita se poate servi în două feluri: fie ca sos pentru o carne făcută la grătar sau pentru o lipie, fie ca supă rece în timpul verii. Desigur, castravetele nu deţine monopolul asupra sosurilor raita.

Alte variante se prepară cu vinete sau roşii şi există chiar şi o variantă dulce, cu banane şi cardamom. Fie că este servită ca salată, fie ca supă, condiment sau sos, raita cu castraveţi nu poate lipsi de la o masă indiană.

Raita_de_castraveti _06

Raita de castraveti

Raita de castraveti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos raita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.