Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

Printeaza

O reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov, pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru, scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de lamaie verde, iaurt si marar verde.

Ingrediente:Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

  • 2 morcovi mari
  • 2 păstârnaci
  • zeama de la 1 lămâie verde
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri seminţe de coriandru uşor zdrobite
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • piper după gust
  • 675 g cartofi dulci curăţaţi de coajă

pentru sos:

  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • coaja rasă de la 1 lămâie verde
  • 200 g iaurt degresat
  • 3 linguri mărar verde tocat, plus pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220°C (poziţia 8). Se taie morcovii şi păstârnacul în două de-a curmezişul. Se taie bucăţile mai subţiri în două pe lungime şi fiecare din capetele mai groase în patru pe lungime. Se pun legumele tăiate într-o oală şi se acoperă cu apă. Se dau într-un clocot, apoi se micşorează puţin flacăra şi se acoperă parţial. Se fierb 2 minute.

Intre timp, se amestecă zeama de lămâie verde, uleiul, coriandrul, scorţişoara şi piper după gust într-o tavă mare pentru cuptor. Se taie cartofii dulci în două pe lăţime, apoi în bucăţi mai groase în formă de pană, cam de aceeaşi dimensiune cu bucăţile de morcov şi de păstârnac. Se adaugă feliile de cartof în tavă şi se dau prin amestecul de condimente până când se acoperă bine, apoi se aranjează într-o parte a tăvii.

Se scurg bucăţile de morcov şi de păstârnac şi se pun în tavă. Se dau şi ele prin condimente, cu ajutorul unei linguri şi a unei furculiţe. Se dă tava la cuptor şi se coc legumele aproximativ 40 de minute, amestecându-le şi întorcându-le de două ori, până când se rumenesc şi se înmoaie.

In timp ce legumele se coc în cuptor, se pregăteşte sosul. Se amestecă muştarul cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi se adaugă iaurtul şi mărarul. Se toarnă sosul într-un castron, se acoperă şi se lasă deoparte până când legumele sunt gata.

Se scot bucăţile de legume din cuptor şi se lasă să se răcească puţin. Se mai adaugă puţin mărar în sosul de muştar şi se serveşte cu legumele.

Variante: Se poate servi cu sos de chilli cu verdeata – Se amestecă iaurtul cu 1 ardei iute vsrde, curăţat de seminţe şi tocat fin, 1 lingură de mentă verde tocată, 2 linguri de coriardru verde tocat şi cu coaja rasă de la 1 lămâie. Se foloseşte zeama de la lămâie pentru amestecul de verdeţuri, în loc de zeamă de lămâie verde.

Se dau legumele printr-un amestec din zeamă de lămâie în loc de lămâie verde, 1 lingură chimen în loc de coriandru si 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată în loc de scorţişoară. Se ia coaja de lămâie obişnuită.

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.