Radacina de lotus

Printeaza

Radacina de lotus

Radacina de lotusFloarea de lotus are o puternică semnificaţie spirituală pentru budişti şi hinduşi. Plutind cu seninătate pe o apă liniştită, ea a devenit un simbol al purităţii şi al detaşării de cele lumeşti. Buddha este deseori reprezentat aşezat într-o floare de lotus. în adâncurile mocirloase ale lacului se află însă o comoară mai lumească -rădăcina de lotus.

Rizomul lotusului este gros, ca un cartof dulce, însă de culoare alb-maronie. El poate atinge o lungime de 1 m şi are numeroase noduri. Coaja sa trebuie răzuită, la fel ca cea a unui cartof nou. Dacă este stropit cu puţin suc de lămâie, el îşi păstrează culoarea albă proaspătă.

Cu adevărat încântătoare se dovedeşte rădăcina de lotus după ce a fost tăiată în felii, semănând cu o rozetâ dantelată. Miezul este înspicat cu mici goluri, care formează un model asemănător fulgilor de zăpadă. Valoarea sa decorativă este foarte apreciată.

Chiar şi atunci când este fiartă înăbuşit, ore în şir, într-o ciorbă de porc, rădăcina de lotus • îşi păstrează structura dantelată. în mâncărurile stir-fry ea devine crocantă în câteva minute. Poate fi învelită în aluat şi prăjită în friteuză sau adăugată crudă la salate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.