Raci cu mujdei

Printeaza

Raci cu mujdei din: raci, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper boabe, patrunjel.

 

Ingrediente:Raci cu mujdei

  • 30 raci
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel potrivit
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 cătei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • pătrunjel
  • 4 căpăpatani de usturoi pentru mujdei

 

 

Mod de preparare:

Punem la fiert 1 1lapă cu zarzavat, sare (mai multă de cît de obicei) şi boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o oră.

In acest timp alegem racii vii, îi spă­lăm de mîl în mai multe ape, pe fiecare în parte, cu mîna sau cu o periuţă mică. Scoatem aripioara din miiloc a cozii îm­preună cu intestinul gros, spălăm din nou în cîteva ape şi punem racii în zeama de zarzavat clocotită.

Racii trebuie să fie acoperiţi de un deget cu apă. Dacă nu ajunge apa de la zarzavat, adăugăm apă clocotită dintr-un vas pregătit alături.

Se fierb 15 minute, pînă cînd apare o crăpătură între gîtul şi carapacea raci­lor. Atunci tragem cratiţa la colţul aragazului şi lăsăm ca racii să stea acoperiţi 10 minute în zeama lor. Ii servim calzi, presăraţi cu foi de pătrunjel, într-un cas­tron cu cîteva linguri de zeamă, sau reci.

Curăţăm usturoiul, punem sare şi îl pi­săm într-o piuliţă de lemn, pînă se face ca o pastă. Scoatem într-o sosieră şi adău­găm zeamă de raci, astfel încît mujdeiul să fie ca o smîntînă subţire. Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.