Raci aromati fierti in vin

Printeaza

Raci fierti in vin din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet.

Ingrediente:Raci fierti in vin

  • 20 de raci
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • piper boabe
  • boia iute de ardei
  • 2 linguri cu oţet

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, tăieţi-le felii mari şi puneţi-le să fiarbă într-o oală cu apă clocotindă.

Adăugaţi sare şi piper boabe.

Fierbeţi racii într-un vas mai mare: puneţi apa la fiert, turnaţi oţetul şi vinul şi săraţi. Când apa dă în clocot puneţi racii vii, ţineţi 20 min pe foc iute.

Scoateţi cu spumiera racii într-o sită, lăsaţi-i să se răcească, scoateţi intestinul negru trăgând uşor de el după ce aţi rupt înotătoarea de la mijlocul cozii.

Lăsaţi apa să fiarbă încă o jumătate de oră, scoateţi din vas 2 căni de zeamă, adăugaţi boia iute de ardei şi o lingură cu unt, amestecaţi cu lingura ca să obţineţi un sos picant.

Puneţi racii fierţi în boluri si  turnaţi peste ei sos picant.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rasol de raci

Rasol de raci

Rasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi […]

 

Cozi de raci cu ciuperci

Cozi de raci cu ciuperci

Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac. Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură […]

 

Spaghete cu raci

Spaghete cu raci

Spaghete cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g cozi de raci 1 lingura unt 100 g smantana dulce 100 g smantana fermentata piper cateva frunze de ruccola   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.