Quinoa cu sparanghel

Printeaza

Quinoa cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, ceapa, usturoi, quicoa, vin alb, busuioc, patrunjel, parmezan, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Quinoa cu sparanghel

  • ½ buchet sparanghel, maruntit
  • 3 linguri ulei de masline
  • ½ ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceasca quinoa
  • ½ ceasca vin alb sec
  • 2 ¼ -2 ½ cesti supa de legume
  • ½ ceasca frunze de busuioc
  • ½ ceasca frunze de patrunjel
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 120 g rosii uscate in ulei, scurse si tocate
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C.

Asezați sparanghelil pe o foaie de copt intr-o tava si stropiti cu 1 lingura de ulei de masline. Asezonati cu sare si piper proaspat macinat si amestecati pentru a acoperi.

Dati la cuptor 8-10 minute.

Se incalzeste restul de 2 linguri de ulei de masline intr-o cratita mare. Se adauga ceapa tocata si usturoiul tocat si se gatesc timp de 2-3 minute. Adaugati quinoa si amestecati. Gatiti pentru 2 minute, amestecand constant.

Incorporati vinul si gatiti, amestecand constant, aproximativ 2 minute.

Adauga 1 ¾ cani de supa de legume si se aduce la fierbere. Se acopera si se fierbe timp de 13-15 minute. Intre timp adaugati la blender busuioc, patrunjel, 1 catel de usturoi si ½ ceasca supa de legume si procesati pana la omogenizare.

Se amesteca cu parmezan si se incorporeaza in quinoa.

Adaugati sparanghelul si rosiile si mai gatiti timp de 1 minut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.