Quiche cu ton si mazare

Printeaza

Quiche cu ton si mazare din: faina, unt, ton, mazare, ou, lapte, sare, piper, boia.

Ingrediente:Quiche_cu_ton_si_mazare

Pentru aluat:

  • 200 g făină albă
  • 100 g unt

Pentrul umplutura:

  • 200 g ton din conservă, scurs
  • 125 g mazăre congelată
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper negru
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerne făina într-un castron.

Taie untul în fâşii şi freacă-l cu făina, apoi adaugă 4 linguri cu apă rece.

Frământă un aluat moale şi rulează-l. Inveleşte rola în folie şi las-o la rece 30 de minute.

Aluatul va fi prea moale pentru a fi întins, de aceea taie-l în felii, pune-le la baza tăvii şi presează-le pentru a acoperi baza.

Lasă la rece 30 de minute.

Incălzeşte cuptorul la 200°C. Inţeapă aluatul cu o furculiţă. Aşază o hârtie  pergament deasupra şi presară fasole.

Coace în partea de jos a cuptorului, timp de 10 minute. Scoate hârtia şi fasolea şi mai coace timp de 10 minute.

Micşorează temperatura cuptorului la 190°C. Pune peştele şi mazărea în tavă. Bate oul cu laptele şi 150 ml apă.

Toarnă lichidul în tavă. Asezonează şi presară boia de ardei. Coace în cuptor 35-40 minute, până când umplutura se întăreşte.

Aluatul va rămâne deschis la culoare. Lasă-l să se răcească în tavă. Scoate tarta şi serveşte-o caldă, cu salată.

 

Quiche cu ton si mazare

Quiche_cu_ton_si_mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.