Quiche cu branza si ierburi

Printeaza

Quiche cu branza si ierburi din: faina, sare, unt, ierburi, pesmet, ceapa, dovlecel, masline, oua, telemea, ementaller, brie, marar.

Ingrediente:Quiche cu branza si ierburi

Pentru aluat:

  • 200 g de făină
  • 1 vârf de sare
  • 90 g de unt
  • 60 ml de apă rece
  • ierburi de Provence
  • 2-3 linguri de pesmet

Pentru umplutura:

  • 2 legaturi de ceapă verde
  • 1 dovlecel
  • 100 g de măsline Kalamata fără sâmburi
  • 2 ouă
  • 90 g de brânză telemea
  • 50 g de Ementaller
  • 50 g de Brie
  • 1 legătură de mărar

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina, sarea şi ierburile. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se mixează la robot până când aluatul capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă apă rece şi se mai amestecă timp de câteva secunde, până când aluatul începe să se lege. Se pune într-o folie alimentară şi se dă la rece pentru minimum jumătate de oră.

Intre timp, se pregăteşte umplutura: se rad brânzeturile, se spală şi se taie în felii subţiri dovleceii, se taie mărunt verdeaţa şi ceapa. Intr-un castron mare, se cmestecă totul, apoi se adaugă ouăle bătute cu puţin piper.

Se încălzeşte cuptorul la 190° C. Se scoate aluatul din frigider şi se aşază într-o formă de tartă, presându-l bine, după care se dă la cuptor timp de 10-3 minute, până când capătă o culoare uşor aurie.

Se scoate aluatul din cuptor, se presară cu 2-3 linguri de pesmet pentru a absorbi umezeala, se distribuie uniform umplutura de brânză deasupra, după care se mai ţine la cuptor încă 30-35 de minute, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.