Purcelusi

Printeaza

Purcelusi din: faina, unt, cartofi, branza de vaci, sare, ou.

Ingrediente:Purcelusi

  • 250 g făină
  • 250 g unt
  • 250 g cartofi fierţi şi pasaţi
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 linguriţe sare
  • 1 ou întreg bătut cu 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat moale. Laşi la rece timp de 1 oră.

Scoţi din frigider şi întinzi o foaie de 0,5 mm grosime. Decupezi rondele de 3 dimensiuni diferite cu ajutorul unei forme rotunde (pahare).

Rondelele mari vor fi capul purcelului, rondelele mijlocii (tăiate în 4) vor fi urechile, iar rondelele mici vor reprezenta nasul.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt aşezi rondelele mari. Le ungi cu oul bătut. Pentru urechi foloseşti rondelele mijlocii.

La fiecare set de rondele mari lipeşti 2/4 din rondelele mijlocii. Cu ajutorul unui pai faci două găurele pe rondelele mici şi le lipeşti pe rondelele mari, pentru nas.

Ochii purceluşului vor fi seminţele de floarea-soarelui. Dai formele la copt timp de 15-20 de minute.

Purcelusi

Purcelusi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.