Purcelus

Printeaza

Purcelus din: carne tocata de vita, carne tocatta de porc, cartofi, pesmet, ou, usturoi, bia afumata, cimbru, patrunjel, otet, sunca, unt, sare, piper.

Ingrediente:Purcelus

  • 500 g carne tocată de vită
  • 500 g carne tocată de porc
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 5-6 căţei usturoi
  • boia afumată
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 4-5 ouă pentru fiert
  • 1 lingură oţet
  • 150 g şuncă
  • unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi-i dai prin răzătoarea cu găuri mici. Pui 4-5 ouă la fiert în apă cu o lingură de oţet şi le fierbi, la foc mediu, 10 minute. Strecori apa şi le laşi 2 minute în apă rece, apoi le poţi curăţa de coajă.

Intr-un vas mai mare, pui carnea tocată şi restul ingredientelor. Asezonezi, omogenizezi şi laşi amestecul să se odihnească 10 minute. Ungi forma cu puţin unt şi pui feliuţele de şuncă. Aşezi jumătate din amestecul de carne tocată, ouăle tăiate în două, apoi compoziţia de carne tocată rămasă.

Indoi marginile şuncii peste compoziţie şi dai tava la cuptorul încins 30 de minute. La final, scoţi tava din cuptor şi o laşi 10 minute să se odihnească, apoi o scoţi din formă şi o porţionezi.

 

Purcelus

Purcelus

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.