Purcel umplut

Printeaza

Purcel umplut

Ingrediente:Purcel umplut

  • 1 purcel
  • 500 g ceapă
  • 1 Kg carne de viţel
  • 200 g franzelă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru uns

 

Mod de preparare:

Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea umplutură. Se căleşte ceapa tocată mărunt, se amestecă cu pîinea muiată în apă rece şi stoarsă bine, cu carne de viţel tăiată în bucăţi şi cu mărun­taiele purcelului.

Se trece totul prin maşina de tocat. Se potri­veşte de sare şi piper, se adaugă ouăle întregi şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umple purcelul spintecat de la cap la coadă. Se coase de-a lungul tăieturii şi se pune într-o tavă pe beţişoare de lemn (ca să nu se ardă), se unge cu ulei şi se dă la cuptor pentru 2—2 1/2 ore.

După ce s-a fript se lasă să se răcească, se scoate aţa de la cusătură, se aranjează pe platou şi se taie atunci cind se serveşte.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • purcel la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.