Purcel de lapte la tava

Printeaza

Purcel de lapte la tava din: purcel de lapte, lamaie, sare.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Purcel de lapte la tava

  • Purcel de lapte
  • lamiie
  • sare

 

 

Ingrediente:

Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă ime­diat (dacă se răceşte, porii se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce a fost curăţat de păr se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele, se spală bine cu apă rece, apoi se lasă atîrnat cu capul în jos circa 24 ore.

Se şterge cu un şervet curat, se unge pe dinafară şi pe dinăuntru cu zeamă de lămîie, se sărează pe dinăuntru şi se pune într-o tavă pe cîteva beţişoare de lemn aşezate de-a curmezişul (pentru ca purcelul să nu se prindă de tavă şi să nu se ardă).

De asemenea, pentru ca purcelul să se menţină drept, se poate sprijini înăuntru cu cîteva beţişoare la capăt sau se introduce o sticlă groasă, de formă alungită (de preferat sticle pentru şampanie).

Se unge purcelul cu ulei şi se dă la cuptor. Din timp in timp se unge cu ulei prospăt, pentru ca şoriciul să nu se ardă şi să rămină rumen şi uscat. Pentru ca urechile şi codiţa (care sînt mai subţiri) să nu se ardă, se învelesc cu hîrtie albă (sau cu celofan) unsă cu ulei.

Se frige circa 2—2 si1/2 ore. Se serveşte cald sau rece. Se poate frige şi tăiat in jumătăţi sau în sferturi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta de purcel la tava

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.