Puns de portocale

Printeaza

Puns de portocale din: portocale, lamai, zahar, oua, rom, sampanie.

Ingrediente:Puns de portocale

  • 4 portocale
  • 4 lămîi
  • 2 pahare apă
  • 300 g zahăr
  • 2 albuşuri
  • 1 ceşcută rom
  • 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)

 

Mod de preparare:

Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi strecurăm zeama.

Topim la foc într-o tingire zahărul cu un pahar de apă. Cînd s-a topit zahărul, luam tin­girea de la foc şi turnăm în sirop zeama de portocală şi de lămîie.

Adăugăm 2 pahar de apă rece. Punem compoziţia în şerbetieră şi cînd se întăreşte ca o în­gheţată obişnuită de fructe (mai moale puţin), batem albuşurile cu o lingură de zahăr ei le adăugăm în îngheţată. Ames­tecăm puţin,adăugăm romul şi şampa­nia, chiar mai mult de un pahar, ames­tecînd din nou totul.

Servim ca orice îngheţată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.