Punci de fructe

Printeaza

Punci de fructe  din: ananas, votca, lichior de fructe, suc de lamaie, apa plata, ghimbir, cuisoare, scortisoara, zahar, kiwi, mar, capsuni, albus, zahar, struguri.

Ingrediente:Punci de fructe

  • 1 compot de ananas cuburi
  • 250 ml votcă
  • 2 linguri lichior de fructe
  • sucul de la 1/2 lămăie
  • 300 ml apă plată
  • 1/4 rădăcină mică de ghimbir proaspăt
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoară
  • 200 g zahăr tos
  • 1 bucată kiwi
  • 1 măr
  • 6 căpsuni
  • 1 albus
  • 2-3 linguri zahăr
  • 10 boabe de struguri negri

 

Mod de preparare:

Cureţi şi tai în felii rădăcina de ghimbir. Fierbi la foc mic bucăţile, în apă cu zahărul tos, scorţişoara şi cuişoarele, până se leagă bine siropul.

Cureţi kiwi şi îl tai rondele subţiri. Speli merele şi căpşunile şi le tai cubuleţe ori rondele.

Amesteci într-un bol compotul de ananas, votca şi lichiorul, zeama de lămâie şi siropul răcit şi strecurat. Laşi bolul la frigider pentru 20 de minute.

Intre timp, treci marginile paharului prin albuş bătut, apoi prin zahăr. Repartizezi punciul în pahare şi îl serveşti rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.