Pulpe de pui la tava

Printeaza

Pulpe de pui la tava din: usturoi, frunze de cimbru, ulei de rapita sau de masline, pulpe de pui, ardei, chorizo, masline, rosii cherry, otet din vin.

Ingrediente:Pulpe de pui la tava

  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură frunze de cimbru proaspăt, plus câteva fire
  • 4 linguriţe ulei de rapiţă sau de măsline
  • 8 pulpe superioare de pui, cu os
  • mix de ardei graşi (aproximativ 700g), tăiaţi pe jumătate şi fără seminţe
  • 140 g de chorizo, tocat în bucăţi mari (noi am folosit unul picant)
  • 20 măsline negre, fără sâmburi
  • 200 g de roşii cherry
  • 3 linguri oţet din vin roşu
  • pâine crocantă, paste sau cartofi, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Folosind un mojar cu pistil, zdrobeşte usturoiul şi frunzele de cimbru împreună cu 2 linguriţe de ulei şi asezonând puţin.

Adaugă pasta de usturoi şi cimbru pe interiorul pulpelor de pui, apăsând bine carnea pentru a le aroma.

Taie fiecare ardei în jumătăţi, apoi încă o dată în 2 sau 3 fâşii, în funcţie de mărimea lor. Aşază-i într-o tavă mare împreună cu măslinele şi chorizo, amestecând totul cu uleiul rămas, apoi adaugă puiul deasupra cu pielea în sus.

Imprăştie deasupra şi roşiile, stropeşte totul cu otet, asezonează şi adaugă firele de cimbru.

Dă tava la cuptor timp de 1 oră, până când puiul capătă pielea crocantă, iar legumele se înmoaie. Serveşte cu pâine crocantă, paste sau cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.