Pulpe de pui in sos picant cu usturoi

Printeaza

Pulpe de pui in sos picant cu usturoi din: pulpe de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, bulion, boia, sare, ulei.

Ingrediente:Pulpe de pui in sos picant cu usturoi

  • 4 pulpe superioare de pui cu os
  • 2 cepe mici
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie roşii tocate în bulion
  • 2 linguri bulion
  • 1 linguriţă rasă boia iute
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi curăţă usturoiul. Pune puiul să fiarbă în apă rece cu un praf de sare. Apă să fie doar cât să acopere carnea. Pune ceapa la înăbuşit în puţin ulei şi un praf de sare.

Când s-a înmuiat, adaugă bulionul şi boiaua şi lasă-le un minut pe foc împreună, amestecând.

Stinge şi dă deoparte.

Când puiul e aproape fiert, pune-l într-o cratiţă cu sosul de ceapă şi bulion şi o ceaşcă din apa în care a fiert. Amestecă şi lasă pe foc mic 5-10 minute.

Adaugă acum roşiile în bulion, sare şi piper dacă e nevoie şi lasă să fiarbă încă 10 minute.

Dacă ţi se pare prea gros sosul, pune un pic de supă. La final, adaugă usturoiul tăiat fin şi ardeiul gras rondele subţiri (sau felii de roşii).

Lasă 10 minute să fiarbă, potriveşte de sare şi piper şi stinge.

Ţine acoperit timp de 5 minute, apoi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.