Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon

Printeaza

Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon, ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_cu_stevie_si_sos_de_tarhon

  • 4 pulpe de pui
  • 5 legaturi stevie
  • 1 legatura tarhon
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 70 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pulpele, spălaţi-le şi şter- geţi-le cu şervetele. Crestati-le în 2-3 locuri, presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le la foc mic, în 50ml ulei, până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe toate părţile. Păstraţi-le acoperite la cald. Curăţaţi ştevia, ceapa şi tarhonul, spălaţi-le, apoi tocaţi mărunt ceapa şi opăriţi ştevia.

Căliţi în 3 linguri de ulei ceapa şi, după 1 minut, adăugaţi ştevia opărită. Adăugaţi putină apă şi căliţi 10 minute la foc mic. Pentru sosul de tarhon, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi după 30 de secunde, la foc mic, puneţi laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adăugaţi apoi tarhonul tocat mărunt şi fierbeţi sosul încă 5 minute la foc mic.

Puneti ştevia într-un vas ceramic termorezistent, deasupa puneţi pulpele prăjite şi peste acestea turnati sosul de tarhon. Puneţi vasul în cuptor, la foc mic pentru 20 de minute. Serviţi câte 1 pulpă de pui la porţie cu garnitură de stevie si sos.

Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon

Pulpe_de_pui_cu_stevie_si_sos_de_tarhon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.