Pulpe de pui cu rosii

Printeaza

Pulpe de pui cu rosii

Ingrediente:Pulpe de pui cu rosii

  • 10 pulpe
  • 150 ml ulei
  • 4-5 cepe
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguriţe făină
  • 2,5 kg roşii proaspete
  • 3 linguriţe de zahăr
  • piper
  • sare
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli pulpele de pui, le cureţi şi le dai cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt, iar roşiile spălate le opăreşti puţin ca să le poţi decoji. Le tai căpăcelul, le scoţi seminţele, le laşi să se scurgă de suc şi le aşezi într-o tavă cu 50 ml ulei şi puţină apă.

Le laşi pentru 5 minute la cuptor. Pătrunjelul îl tai mărunt, pasta de tomate o dizolvi în 100 ml apă, iar pulpele le pui să se înăbuşească împreună cu ceapa în 100 ml ulei şi tot atâta apă, într-un vas acoperit.

Când carnea este aproape gata o scoţi şi adaugi făina dizolvată în apă rece, pasta de tomate, sucul de la roşii şi 1/2 litru apă. Laşi să fiarbă un sfert de oră şi vei obţine un sos pe care, strecurat, îl vei pune peste pulpe.

Potriveşti de sare, piper, zahăr, adaugi roşiile şi laşi la cuptor pentru 15 minute ca să se gratineze. Garniturile ideale sunt: cartofi natur, piure sau orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.