Pulpe de pui cu ardei, telina si bame

Printeaza

Pulpe de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata, chimion, frunza de dafin, faina, rosii, supa de pui, bame, salvie, paine.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_cu_ardei_telina_si_bame

  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g pulpe de pui dezosate, taiate in cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat
  • 3 tulpini de telina Apio,tocate fin
  • 1/4 lingurita de pudra de ardei cayenne
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 400 g de rosii tocate, din conserva
  • 400 ml supa de pui
  • 100 g de bame din conserva, feliate in rondele
  • 1 mana mica de salvie, frunze tocate
  • paine cu coaja crocanta, pentru sevit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare la foc puternic. Pune în ea puiul şi găteşte-l în tranşe aproximativ 5 minute. Scoate bucăţile de carne cu ajutorul unei spumiere şi pune-le deoparte.

Adaugă ceapa, ardeiul verde şi ţelina, acoperă cratiţa şi lasă totul pe foc 5 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie puţin. Incorporează usturoiul, condimentele, cimbrul şi frunza de dafin şi găteşte-le 1 minut.

Readu puiul în cratiţă şi orice zeamă lăsată pe farfurie, adaugă făina, amestecând. Toarnă supa şi roşiile şi dă în clocot tocana, fierbe-o 5 minute, apoi adaugă bamele şi jumătate din salvie. Dă focul mic, pune din nou capacul şi mai lasă mâncarea 10 minute. Asezoneaz-o şi presară pe ea restul de salvie.

Pulpe de pui cu ardei, telina si bame

Pulpe_de_pui_cu_ardei_telina_si_bame

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.