Pulpe de iepure cu ceapa

Printeaza

Pulpe de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin rosu sec, sare.

Ingrediente:Pulpe_de_iepure_cu_ceapa

  • 4 pulpe de iepure
  • 2 linguri mustar cu boabe
  • 1 lingura mustar cremos
  • piper pisat
  • 8 cepe mici
  • 4 fructe de ienupar zdrobite
  • 100 g unt topit
  • 300 ml supa de carne
  • cateva fire de rozmarin
  • cateva fire de cimbru
  • 100 ml vin rosu sec
  • sare

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează pielea de pe carne, se spală, se şterge şi se piperează carnea. Se amestecă cele 2 feluri de muştar şi se unge carnea; se aşază într-o cratiţă. Se curăţă cepele şi se taie pe lung; se adaugă la pulpe, impreuna cu boabele de ienupăr; se toarnă unt topit şi se acoperă; se lasă să se marineze 2 zile.

La carnea marinată se adaugă supa şi vinul şi se înăbuşă sub capac, la foc moale, cca 45 min. Se întoarce în acest timp o singură dată. Se presară deasupra verdeţuri şi se dă la cuptor, fără capac. Se coace cca
2 ore la 175 °C, până ce se înmoaie carnea. Se întoarce în timp ce stă la cuptor şi se stropeşte cu sosul din tavă.

Se scoate carnea şi se îndepărtează ierburile. Se dă în fiert sosul şi se lasă să fiarbă la foc moale, fără capac, cca 15 min. Se sărează sosul şi se încălzeşte înăuntru carnea. Se serveşte carnea cu sos şi garnitură de merişoare şi cartofi.

Pulpe de iepure cu ceapa

Pulpe_de_iepure_cu_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.